Koti

/

Uutiset

/

Nuorten taloustaidot

Kumiankkoja aurajoessa
16.10.2022
Nuorten taloustaidot

Aurajoen Nuorkauppakamarin Nuorten Taloustaidot -projektin tavoitteena on lisätä nuorten aikuisten tietoisuutta vastuullisesta taloudenpidosta sekä oman taloutensa organisoinnista.

Projektilla kasvatetaan uutta sukupolvea vastuulliseen kuluttamiseen, sekä ennaltaehkäistään erilaisten velkakierteiden syntyä ja sitä kautta muiden elämänhallinnan haasteiden lisääntymistä.

Projektin ensimmäinen osuus sisälsi Turun kristillisellä opistolla 13.10. TUVA-opiskelijoille pidetyn luentosarjan aiheeseen liittyvistä teemoista. Aurajoen Nuorkauppakamarin Petra Tuomisto kertasi opiskelijoille taloudenhallinnan perusteita, jonka jälkeen Heidi Koivisto Ulosottolaitokselta kertoi mitä ulosotto tarkoittaa, mistä maksuhäiriömerkintä tulee ja miksi pikavippejä kannattaa välttää. Viimeisen luennon piti OmaSäästöpankin Leo Schroderus, jonka johdolla opiskelijat saivat tietoa säästämisestä ja sijoittamisesta ja erityisesti korkoa korolle -ilmiöstä.

___________________________

Taloudenhallinta

___________________________

Ulosotto

___________________________

Sijoittaminen

___________________________

Projektin taustaa

Nuorten Taloustaidot -projekti on saanut alkunsa Pirkanmaalla vuonna 2018. Aiheeseen liittyvät koulukiertueet herättivät paljon kiinnostusta, niin opiskelijoiden kuin opettajien keskuudesta ja positiivista palautetta saatiin aina vanhempia myöden. Projekti lähti leviämään useisiin paikalliskamareihin ja sitä on toteutettu jo yli kymmenellä eri paikkakunnalla. Koska aihe on ajankohtainen ja opiskelijat toivovat lisätietoa aiheeseen liittyen, Suomen Nuorkauppakamarit päätti kasvattaa projektin kansalliseksi projektiksi.

Kansallisella tasolla Nuorten taloustaidot –projekti toteutetaan useiden paikalliskamarien toimesta lokakuussa 2022.

Lisätiedot:
Petra Tuomisto, projektipäällikkö
petra.tuomisto(a)jci.fi