Koejäsenvuosi mahdollistaa monipuolisen tutustumisen kamaritoiminnan eri muotoihin.

Hae mukaan nuorkauppakamariin!


Nuorkauppakamarissa on mahdollisuus kehittyä ammatillisesti, löytää uusia ystäviä ja olla mukana vaikuttamassa positiivisesti oman talousalueen kehitykseen.

Tervetuloa mukaan

Tervetuloa mukaan Nuorkauppakamariin voi hakeutua kuka tahansa 18–40-vuotias, joka on kiinnostunut itsensä kehittämisestä, yrittäjähenkisyydestä, yhteiskunnallisista vaikuttamismahdollisuuksista sekä omien kontaktiverkostojen laajentamisesta jopa globaalilla tasolla. Jäsenistömme on laaja ja monialainen ja etsimme jatkuvasti joukkoomme uusia, aktiivisia ja innostuneita tekijöitä osaksi monipuolista yhteisöämme. Tyypillisin vaihe liittymiselle on siirryttyä opintojen jälkeen vakituisesti työelämään. Myös monet työnantajat kannustavat liittymään nuorkauppakamaritoimintaan, koska se tuo suoria hyötyjä myös yritykselle mm. johtamis- ja muun kouluttautumisen kautta. Tämän lisäksi erilaisista luottamustoimista ja projekteihin osallistumisesta on selkeä etu työmarkkinoilla.

Mitä kamaritoiminta tarjoaa jäsenilleen?

 • Verkostoitumista ja uusia ystäviä
 • Mahdollisuuden kehittyä puhujana, myyjänä, väittelijänä yms.
 • Yleisten vuorovaikutus- ja esiintymistaitojen kehittämistä
 • Koulutus ja kokemusta projektien johtamisesta
 • Oppia viestinnästä ja somemaailmasta
 • Kasvattaa ymmärrystä talousasioista ja bisneksen johtamisesta
 • Kehittymisestä ihmisten johtajana ja aitoja liike-elämän kontakteja
 • Mahdollisuuden vaikuttaa oman kaupunkiympäristön hyvinvointiin ja taloudelliseen menestykseen
 • Koulutusta ja tukea omien motivointitaitojen kehittämiseen
 • Ponnahdusalusta projekteille ja ideoilla, jotka tukevat liike-elämää sekä talouskasvua
 • Johdatusta yritys- ja yhdistysmaailman hallinnollisiin prosesseihin
 • Kansainvälisiä vaikutusmahdollisuuksia sekä kontakteja

Koejäsenvuosi

Koejäsenvuosi Koejäsenyys antaa sinulle mahdollisuuden tutustua nuorkauppakamariin ja aikaa pohtia, onko tämä sellaista toimintaa mitä odotit. Koejäsenvuotena kannattaa nähdä, kokea ja tehdä mahdollisimman paljon, jotta saa mahdollisimman kattavan kuvan koko toiminnasta. Koejäsenvuoden jäsenmaksu on puolet normaalista jäsenmaksusta. Koejäsenmaksun maksaminen oikeuttaa osallistumaan kaikkiin oman ja muiden kamarien järjestämiin tapahtumiin pois lukien 40-vuotta täyttäneiden pois potkittavien jäsenten järjestämä potkiaistapahtuma. Koejäsenillä on kokouksissa ainoastaan läsnäolo-oikeus, ei äänioikeutta. Mikäli koejäsen valitaan koejäsenvuotensa päätteeksi varsinaiseksi jäseneksi, maksaa hän ensimmäisenä varsinaisena jäsenvuotenaan liittymismaksun ja normaalin jäsenmaksun. Liittymismaksun suuruus on sama kuin koejäsenvuoden jäsenmaksu eli toinen puoli normaalista jäsenmaksusta.

Mitä kaikkea koejäsenvuosi pitää sisällään? Tutustu jäsentemme kokemuksiin vuosien varrelta.

Uusia tuttavuuksia

Koejäsenvuoteni alkoi samana vuonna, kun korona iski ensimmäisen kerran Suomeen. Epävarmuudesta ja tapahtumien vähäisyydestä huolimatta olen kamarin ansiosta tutustunut upeisiin ihmisiin ja saanut elinikäisiä ystäviä. Minulle juuri tämä on kamaritoiminnan ydin - uusiin ihmisiin tutustuminen ja oman sosiaalisen verkon laajentaminen.
– Kati, koejäsen 2020

Kansainvälisyyttä

Mieleenpainuvin muisto koejäsenvuodesta 2013 on ystävyyskamarien tapaaminen Islannissa. Nautimme paikallisten vieraanvaraisuudesta, koimme upean Islannin luonnon, paikallisia kamaritapahtumia ja ennen kaikkea tutustuimme Ankkojen kesken paremmin toinen toisiimme uusia kansainvälisiä tuttavuuksia unohtamatta. Yhä edelleen pidetään monen kanssa yhteyttä.
– Ringa, koejäsen 2013

Ainutlaatuinen energia

Koejäsenvuosi 2006 oli täynnä ohjelmaa ja uusia ihmisiä, hauskoja juhlia, kiinnostavia yritysvierailuja ja tietysti puheenjohtajan kesäpäivän valmisteluja. Aina oli auton nokka kohti seuraavaa kamaritapahtumaa ja samalla tuli Turku tutuksi. Erilaiset kamariperinteet olivat hauskoja, mutta mukaan tempaisi erityisesti se energia ja silmäkulman pilke, mikä Ankoille on niin ominaista.
– Terhi, koejäsen 2006

Mielitkö mukaan kamariin?

Ota meihin yhteyttä, niin tutustutaan! Mikäli toiminta kiinnostaa, voit hakea Aurajoen Nuorkauppakamarin koejäsenyyttä. Huomaat pian onko kamaritoiminta juttusi. Koejäsenvuotena kannustetaan olemaan erityisen aktiivinen, jotta toimintaan tutustuu mahdollisimman monipuolisesti ja siitä saa irti parhaan hyödyn. Nuorkauppakamari on avoin kaikille, jotka haluavat olla mukana rakentamassa positiivista yhteiskuntaa kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoja sekä yrittäjyyttä.